Nina tweemaal goud op de wereldspelen in LA

G-zwemster Nina Schelles behaalt twee gouden medailles op de wereldspelen in Los Angeles.
Ze heeft zelf een verslag gemaakt van deze onvergetelijke twee weken.

Nina

Dag allemaal,

We waren van 21 juli tot 4 augustus in Amerika (LA) geweest op de World Summer games van special Olympics.
Het was gewoonweg fantastisch om zoiets mee te maken. We waren in het hotel (quality inn )aan Hermosa Beach gekomen. Het was een hele grote kamer waar we sliepen, iedereen had een tweepersoonsbed, tv, alles er op en eraan.
We waren gaan picknicken met heel de delegatie, daarna waren we terug gegaan naar het hotel om nog wat te rusten van de lange vlucht. De volgende dag waren we pannenkoeken gaan eten bij de brandweer. Het was heel plezant en lekker. We mochten in de politie- en brandweerwagens zitten. Het was wel is leuk om te doen.
Daarna gingen we trainen in een zwembad van een school.
In de namiddag zijn we naar het strand van Hermosa Beach geweest. Gewoonweg een super schoon strand. Ik heb zelf nog nooit zo'n strand gezien.
's avonds waren we mexicaans gaan eten, dat was niet zo lekker vond ik. De rest dat weet ik niet.
De volgende dag waren we naar een optreden geweest van dansers. Dat was wel leuk, die dansten en zongen. We vonden het geweldig hoe ze dat deden en mochten op het einde het volkslied zingen. Elk land dat er was. Bij ons kende de helft het niet waaronder ik zelf J
Dezelfde dag waren we naar het olympisch dorp gegaan. Het was heel lang wachten op die bussen, dat was niet leuk.
We waren aangekomen, het was heel groot. Mooi. Toen we in de kamers kwamen hing er een muffe geur. Iedereen direct de ramen open gedaan.
Daarna zijn we gaan eten en gaan verkennen. Elke dag een optreden van iets was wel leuk.

De zaterdag begonnen de spelen. Eerst hadden Michael en Jarich moeten zwemmen voor divisioning. Ze hadden het heel goed gedaan.
's avonds moesten we naar de openingsceremonie in het super groot stadion (coliseum) waar vroeger de olympische spelen zijn geweest. Als we daar binnen kwamen, tussen 60.000 mensen ongeveer, het was geweldig. We hebben Michelle Obama gezien, Avril Lavigne, Stevie Wonder. De vuurwerk show was bangelijk.

Toen begonnen de zomer spelen. Ik had voormiddag divisioning moeten zwemmen van de 100 m crawl. Ik had het goed gedaan en was eerste van de reeks. Namiddag moesten Jarich en Michael zwemmen. Jarich had de 3 plaats op de 100 m schoolslag. Hij behaalde de eerste bronzen medaille voor België. Michael had ook een mooie 6de plaats op de 100 m rug.
De volgende dag moesten de jongens divisioning zwemmen van de 100 m crawl. Ze hadden het weer goed gedaan. Namiddag moest ik finale zwemmen van de 100 m crawl. Ik heb goud behaald met super tijd boven op.
De volgende dag moest Evi zwemmen voor divisioning 25m rug. Ook zij had het super gedaan en moest ik ook voor de 200 m crawl divisioning. Namiddag moesten de jongens voor de 100 m crawl finale zwemmen. Jarich had mooie 6 plaats behaald en de Michael een mooie 2de plaats.
's avonds waren we voor een verrassing naar Hollywood geweest, the walk of fame. Het was wel is leuk om te zien, alleen voor mezelf was het efkes moeilijk omdat ik niet wist wat we gingen doen.
De volgende dag moest Evi finale zwemmen van de 25m rug.Ze had het weer heel goed gedaan, maar was spannende wedstrijd. Een geweldige plaats, ze behaalde nummer 1. We waren trots op haar.
Ik moest toen de 200 m crawl zwemmen. Ik had het weer geweldig gedaan. Het tweede goud was die dag ook binnen. De eerste plaats van de 200 m crawl.
's avonds waren naar de basketbal gaan kijken. Het was wel is leuk, de trainers hebben goed gesupporterd, wij ook natuurlijk J
De volgende dag moest Evi alleen nog zwemmen 50 m schoolslag divisioning, had ze heel goed gedaan.
Namiddag hebben we het healthy program gedaan. Dat is zo van alles,nakijken van de ogen, oren, conditie enzovoort.
De volgende dag moest Evi finale zwemmen van de 50 m schoolslag. Het was enorm spannend geweest. Een welverdiende 2de plaats behaald.
De volgende dag zijn we nog naar badminton gaan kijken. Veel gerust voor de lange vlucht terug en de slot ceremonie 's avonds dat was ook een plezant feestje. Om 1 uur 's nachts moesten we opstaan om richting België terug te gaan.
We waren in België aangekomen, mochten gaan ontbijten in Sheraton hotel. Het was wel goed. Maar we waren blij dat we thuis waren.

Zo dit was verslagje zo wat van World Summer games LA.
Ik zou ook graag in naam van elke zwemmer de trainers Marc en Evelien willen bedanken die zoveel hebben gedaan voor ons bedankt daarvoor!!

Nieuws