Beste Special Olympics Belgium-vrienden,

 

Pieter Timmers steunt onze Play Unified-campagne, samen met Kimberly Buys, Dries Vangoetsenhoven en Lorenz Weiremans, en we zijn hier zeer trots op!

Woensdag 14 december wordt er een estafette-wedstrijd georganiseerd samen met Pieter Timmers, de 3 bovengenoemde topsporters, en onze SO-atleten Mieke De Mot, Wesly Legrand, Pieter Schram en Nina Schelles. Uitdaagster Micheline Van Hees is die dag assistent-coach, zij gaat iedereen mee aanmoedigen tijdens de opwarmsessie op het droge en nadien tijdens de wedstrijd zelf. Het doel is om het samen sporten tussen atleten met en zonder verstandelijke beperking aan te moedigen.

Jullie zijn van harte welkom om te komen supporteren vanaf 14u15, de opwarmingsessie start om 14u30 en de Unified-wedstrijd start om 15u stipt.
Afspraak in de tribunes van het publieke bad in het Olympisch zwemcentrum Wezenberg in Antwerpen (Desguinlei 17-19, 2018 Antwerpen).

Wees zeker op tijd indien je wil genieten van deze spectaculaire uitdaging!

 

Sportieve groeten,

Special Olympics Belgium

Het zwemseizoen voor onze G’s zit er weeral op. Deze avond werkten zij de laatste training af.

Naar jaarlijkse gewoonte werd iedereen getrakteerd op een lekker ijsje.
Dit jaar namen wij ook afscheid van trainer en coach Freddy. Freddy was bijna 20 jaar vaste waarde voor onze G’s. Een echte vrijwilliger in hart en nieren.

Dit werd duidelijk toen Freddy de kleedkamers verliet. Onder luid applaus namen alle onze G’s op hun manier afscheid van hun geliefde coach. Zowel de trainers, zwemmers als menige ouders hadden een afscheidscadeau voor Freddy.
Ook de club wil Freddy op de kampioenenviering in september in de bloemetjes zetten.

Nu willen wij alvast Freddy van harte bedanken voor de jarenlange kosteloze inzet!
We wensen onze G-coach het allerbeste toe en hopen Freddy nog meermaals te mogen begroeten in het zwembad. Freddy heeft alvast beloofd om volgend jaar op de internationale G-wedstrijd als helper aanwezig te zijn.

Bedankt Freddy!

WP 20160621 19 03 37 Pro1

WP 20160621 19 07 40 Pro1

WP 20160621 19 08 13 Pro1

WP 20160621 19 08 27 Pro1

WP 20160621 19 08 33 Pro1

WP 20160621 19 08 51 Pro2

Al meer dan 20 jaar is er een G-zwemtraditie in Geel. Momenteel volgen een 55-tal zwemmers met een verstandelijke beperking wekelijks een uur echte training. Daar wordt gewerkt op de basis- en wedstrijdtechniek én conditie. Bepaalde zwemmers krijgen in functie van specifieke problemen soms een extra sessie op een tweede avond. Vanuit Geel is ook het zwemcriterium gestart, een tiental wedstrijden in heel België waarop de G-zwemmers onder echte wedstrijdomstandigheden het beste van zichzelf geven. In 2012 werd in Geel zelfs een tweede Internationale G-wedstrijd georganiseerd met deelnemers uit een zeven verschillende landen. Dat leverde schitterende momenten op, dit moet je zeker eens meemaken. ZGEEL is één van de G-ankerclubs in samenwerking met VZF (Vlaamse ZwemFederatie) en Parantee / VLG (Vlaamse Liga Gehandicaptensport).

Verantwoordelijke G-zwemmers: Annelies Van Beylen en Marc Sterckx

Nieuwe zwemmers kunnen iedere training starten, er wordt soms een aanwervingsstop ingelast als er niet voldoende begeleiding of uren water ter beschikking zijn.

Groepsfoto ZGEEL G zwemmers en coaches 2016

Nieuws