Welkom bij de witten

We wensen jullie een jaar
Als een alfbabet
Met alle letters van A tot Z
Van arbeid, blijheid, creativiteit
Tot waterpret, zon en zaligheid.

Bij de witten van Zgeel zit je goed.
We gebruiken een badmuts als hoed.
We leren je goed zwemmen
Zonder vrees en geen remmen
Het is met veel plezier dat het moet !

Bij ZGEEL zwem je met plezier bij de WITTEN als je de 4 zwemstijlen wil vervolmaken of je gewoon recreatief wil zwemmen. We bieden verschillende groepen aan: schildpadden, kikkers, zeesterren, haaien, vinvissen, junior A en 15+.

Het instapniveau is de groep van de schildpadden. De zwemmers van deze groep kunnen al 25 m crawl + 25m rugslag zwemmen en leren hier o.a. de keerpunten van crawl en rugslag. Ze bouwen ook stilaan op naar 50m.

In de groep van de kikkers wordt er gewerkt naar de 100 m rugslag en crawl en wordt er ook de juiste bewegingen van schoolslag aangeleerd.

De zeesterren vervolmaken deze 3 zwemstijlen alsook de starten en de keerpunten en werken al volledige trainingen af.

In de groep van de Haaien leer je ook vlinderslag en wordt een voorbereiding tot mogelijke competitiezwemmer gestart.

Wil je liever niet (of nog niet) starten als competitiezwemmer, dan blijven we je verder begeleiden via de groepen vinvissen, junior A en junior 15+. Hier werken we dan verder aan je conditie en specifieke zwemtechnieken bv. reddend zwemmen, enz. Indien je wil kan je later nog overschakelen naar de groep van de competitie-zwemmers.

We bieden als club ook aan om je vaardigheden één keer per maand te meten met leeftijdgenoten uit de regio. Dit gebeurt op verplaatsing of gewoon thuis in het zwembad van Geel.

1 keer per jaar wordt de mogelijkheid voorzien om deel te nemen aan het brevet zwemmen, waar elke zwemmer zijn eigen grens kan verleggen.

Verantwoordelijken WITTEN: Inge Geebelen en Luc Vanthournout