Welkom bij de witten

We wensen jullie een jaar
Als een alfbabet
Met alle letters van A tot Z
Van arbeid, blijheid, creativiteit
Tot waterpret, zon en zaligheid.

Bij de WITTEN van Zgeel zit je goed.
We gebruiken een badmuts als hoed.
We leren je goed zwemmen
Zonder vrees en geen remmen
Het is met veel plezier dat het moet !

Bij ZGEEL zwem je met plezier bij de WITTEN als je de 4 zwemstijlen wil vervolmaken of je gewoon recreatief wil zwemmen. De WITTEN zijn niet-vergunninghouders. Er zijn 7 verschillende groepen: Schildpadden, Kikkers, Zeesterren, Haaien, Vinvissen, Junioren A en 15+.

Het instapniveau is de groep van de Schildpadden. De zwemmers van deze groep kunnen al 25 m crawl en 25m rugslag zwemmen. In deze groep worden de stijlen rug en crawl verder ingeoefend en leren ze ook de eerste stapjes om keerpunten te maken van crawl en rugslag. Ze bouwen hun uithouding stilaan op naar 50m.

In de groep van de Kikkers komt schoolslag voor het eerst aan bod. Rug en crawl worden tevens verder verfijnd en ingeoefend. De doelstelling in deze groep is om 100m vlot te kunnen zwemmen.

De Zeesterren vervolmaken deze 3 zwemstijlen alsook de starten en de keerpunten en werken al volledige trainingen af. In de groep van zeesterren kunnen de zwemmers al eens nadenken of ze graag willen competitiezwemmen. Indien wedstrijden zwemmen niet tot hun doelstelling horen, kunnen ze na deze groep al doorschuiven naar de Vinvissen. Hebben ze nog geen beslissing genomen, gaan ze na deze groep door naar de Haaien.

In de groep van de Haaien leer je ook vlinderslag en wordt een voorbereiding tot mogelijke competitiezwemmer gestart. In deze groep verwachten we een maximale aanwezigheid op training en ook dat je deelneemt aan zo veel mogelijk wedstrijden voor de Witten. Om door te kunnen schuiven naar de competitiezwemmers (GROENEN) dien je een limiettijd te zwemmen op 100m crawl en 400m crawl EN dien je te voldoen aan de technische doelstellingen. De zwemmers die in het lopende kalenderjaar 9 of 10 jaar geworden zijn of zullen worden, dienen de limiettijd niet te zwemmen en enkel aan de technische doelstellingen te voldoen.

Wil je liever niet (of nog niet) starten als competitiezwemmer of heb je na de Haaiengroep de nodige doelstellingen niet bereikt om al te starten als competitiezwemmer, dan blijven we je verder begeleiden via de groepen Vinvissen, Junioren A en Junioren 15+. Hier werken we dan verder aan de techniek van de 4 zwemstijlen en de conditie. De FUN-factor primeert in deze groepen. Wens je later toch nog competitiezwemmer te worden en behaal je hiervoor de nodige doelstellingen, dan is deze overgang nog mogelijk. Geef dit zeker aan bij je trainer zodat de nodige informatie hierover kan gegeven worden.

Gemiddeld 1 keer per maand is er een wedstrijd waar alle Witten aan kunnen deelnemen. Je kan hier aan deelnemen om je vaardigheden te meten met leeftijdgenoten uit de regio. Er zijn zowel wedstrijden op verplaatsing als in Geel.

Jaarlijks wordt de mogelijkheid voorzien om deel te nemen aan het brevet zwemmen, waar elke zwemmer zijn eigen grens kan verleggen.

Verantwoordelijken WITTEN:  Luc Vanthournout

Administratief verantwoordelijke WITTEN: Ellen Van Loy

Nieuws