Welkom bij de groenen

Bij ZGEEL worden de competitiezwemmers GROENEN genoemd.

Het opzet binnen ZGEEL is dat elke zwemmer vanaf het jaar dat hij/zij 9j wordt, deel kan uitmaken van de competitiegroep (Groenen). Hier zijn geen vastgelegde zwemtijden aan verbonden.
Na een gesprek tussen de verantwoordelijke trainers en de zwemmer samen met de ouders, kan er mits een gunstige beoordeling van de hoofdtrainer een licentie bij de Vlaamse Zwemfederatie aangevraagd worden.

Afhankelijk van je leeftijd en zwemtijden evolueer je naar andere groepen. Er wordt een opsplitsing gemaakt tussen B-groepen en A-groepen.

Zwemmers die limieten hebben gezwommen voor grote kampioenschappen (Vlaams(jeugd)- en de Belgische (jeugd)kampioenschappen) kunnen mits akkoord met de voorwaarden zwemmen in de A-groep. 
De limieten voor deze kampioenschappen worden jaarlijks bepaald door de Vlaams- en Belgische zwemfederatie.

Voor elke groep zijn er bepaalde voorwaarden vastgelegd.
Dit gaat over het aantal percentage aanwezigheid op training maar ook over (verplichte) deelname aan wedstrijden.

Binnen onze club trachten we alle zwemmers een evenwichtige reeks wedstrijden te laten zwemmen en kom je zowel op wedstrijden waar je kan strijden voor elke plaats als op grote wedstrijden waar je de absolute zwemtop tegenkomt.

De focus ligt bij alle groepen op algemene (zwem)ontwikkeling. Dit gaat over techniek maar ook worden er teamactiviteiten georganiseerd.

 

Voor meer info kan je terecht bij volgende verantwoordelijken:

Hoofdtrainer/verantwoordelijke GROENEN: Sven Vereecken

Inschrijvingen wedstrijden GROENEN: Tom Vanhove

 

 

Nieuws