drop down joomla login module

In 2017 waren de Belgische kampioenschappen voor masters op 18 en 19 november in het groot bad van Charleroi.

Voor ZGeel waren er 4 zwemmers en één official die de kleuren gingen vertegenwoordigen. Ook voor het eerst had ZGeel een gemengde aflossingploeg op het Belgisch kampioenschap.

18 November

Resultaat: 1x goud

Op zaterdag was enkel Pe van Roy naar het verre Charleroi afgereisd, hij legde de lat meteen heel hoog door met een gouden medaille en de Belgische titel op de 100m Schoolslag huiswaarts te keren.

19 november

Op zondag waren er 4 zwemmers en één official van ZGeel die de club gingen vertegenwoordigen op het BK.

Zwemmers van dienst: Benny H. , Julie G. , Ellen v L. en Pe v.R ,

Official van dienst Marie – José .

Resultaat: 2x goud, 5x zilver, 1x brons en zilver op de aflossing

Benny H. behaalde de Belgische titel op de 400m wisselslag en een zilveren medaille op de 200m schoolslag. Op de 50m schoolslag behaalde hij een 4de plaats. Julie G. werd Belgisch kampioen op de 100m rugslag en behaalde zilver op de 400m vrije slag. Ellen v L. werd twee maal tweede , één keer op de 400m vrije slag en nogmaals op de 100m vrije slag. Pe v R. werd op zondag tweede op de 200m schoolslag en behaalde brons op de 50m schoolslag. Op de 4x 50m wisselslag werden we met onze estafetteploeg knap tweede .

Dit BK masters leverde maar liefst 13 medailles op, 3 gouden, 9 zilveren en 1 bronzen wederom een knappe prestatie van de ZGeel masters. 

Ook nog een dikke merci aan Marie – José om ons mee te vergezellen op dit BK. Het was weer een leuke wedstrijddag. Dank aan de trainers, voor hun begrip, voor onze soms wat afwijkende trainingen.

Nieuwe masters, altijd welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Masters ZGeel

11 juni 2016, in Berchem wordt vandaag het provinciaal kampioenschap voor Masters gezwommen. ZGEEL heeft een delegatie van 7 zwemmers, Ellen, Mira, Inge, Julie, Marjan, Benny en niet te vergeten de Pé. Het was even wakker worden voor sommigen maar uiteindelijk is iedereen aan het inzwemmen geraakt. Voor Julie, Mira en Inge was het hun eerste wedstrijd bij de masters. De ene kan daar al wat beter mee om dan de andere, niewaar Julie? 

Er werd over het algemeen behoorlijk goed gezwommen. Dit resulteerde dan ook in 5 medailles! Je kan de volledige uitslag hier nalezen alsook zijn er ook een paar leuke foto's beschikbaar.

Traditie getrouw zijn het de eerste twee zondagen van Oktober de Belgische kampioenschappen zwemmen voor masters. Dag I te Wachtebeke ( groot bad ) dag II te Verviers ( klein bad ). In november is er normaal nog de lange afstand , maar deze wedstrijd is dit jaar niet toegekend.

Van ZGeel waren er 4 zwemmers en één official die de kleuren gingen vertegenwoordigen. Door de minder goede voorbereidingsmogelijkheden ( Zwembad 2 weken gesloten en het daarop volgend weekend geen training ) waren de verwachtingen niet zo hoog.

Op 28 en 29 mei zullen Benny Hufkens en Ellen Van Loy het beste van zichzelf geven in het Aquatics Centre in London. Inderdaad, waar vorige week het EK zwemmen plaats vond, vindt nu het EK master plaats.

Het zwemschema en de startlijsten zijn beschikbaar. Je kan de wedstrijd live volgen in bad 1 en bad 2.

Wij wensen Benny en Ellen alvast veel succes toe!!

 maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdagzaterdagzondag
 
veteranen - - 21-22u - 21-22u 8-9u 8-9u
 

Blijf je vanaf je 18 recreant dan schakel je automatisch over naar de VETERANEN. Daarin kan je 4 keer per week je conditie en techniek onderhouden. Nieuwe zwemmers kunnen elke training starten, geef een seintje aan de trainer en we bezorgen je zo snel mogelijk de nodige papieren.

Zwem je later graag nog in competitie, dan kan je dat doen bij de Masters. Masterzwemmen is competitiezwemmen voor volwassenen met een minimumleeftijd van 25 jaar. Ben je echter tussen 20 en 25 jaar, zogenaamde pre-masters, mag je ook al meedoen.

Verantwoordelijke VETERANEN: Mira Vets

Traditie getrouw zijn er in oktober de Belgische kampioenschappen voor de masters, dit jaar werden alle afstanden op 1 weekend gezwommen in het klein bad van Gosselies.

Voor ZGeel was ik de enige die dit jaar zijn kans ging wagen, andere waren verhinderd of konden om één of andere reden niet deelnemen. Ook mijn voorbereiding was niet optimaal, maar de Belgische wou ik toch niet missen. Ik ging niet echt voor het eremetaal, maar meer voor het plezier.

Op zaterdag was er de 1500m & 800m + nog enkele kortere afstanden, hier heb ik voor gepast.

Op zondag was ik wel van de partij, samen met trainingsmaat Christel A. van Tesswim trokken we rond 8h naar Gosselies. Inzwemmen was om 9h.

Mijn eerste afstand was de 400m vrije slag, dit ging wonder boven wonder vrij goed, met een eindtijd van 5.29.49 een kleine 2sec boven mijn besttijd, dit had ik niet verwacht en was goed voor een tweede plaats binnen mijn categorie. De dag was al goed begonnen.

Door mijn aanhoudende knie blessure had ik voor de schoolslag nummers gepast, als alternatief stond er 100m rug op het programma, deze afstand had ik nog nooit op wedstrijd gezwommen, dus mijn inschrijftijd was een tussentijd van een 200m rug. Deze wedstrijd ging ook vlotter dan verwacht, met een tijd van 1.26.68 was ik ruim 8sec sneller dan mijn inschrijftijd en goed voor een bronzen medaille.

Als laatste afstand stond het Koningsnummer op het programma, de inschrijftijden eens bekeken en hier zou ik kans maken op een 4de of 5de plaats, top 3 was niet mogelijk. De laatste tijd zwom ik altijd rond de 1.10 - 1.11 op 100m meter. De doelstelling was om dit weer te evenaren. De eerste 75m gingen prima, maar bij mijn 3de keerpunt ging het fout, te dicht tegen de muur en vast. Hier heb ik wat tijd verloren, maar mijn eindtijd was 1.09.79, n seconden boven mijn besttijd van 2014. Goed voor een 4de plaats.

2de , 3de en 4de voor deze uitslag had ik vooraf getekend, dus super blij teruggekeerd van het BK en weer vol goede moet om een nieuw seizoen aan te vangen. Dank aan alle trainers en verantwoordelijke van ZGeel voor de trainingen en trainingsmogelijkheden. Dit jaar konden de masters in juli en augustus door trainen , hopelijk is dit de volgende jaren ook nog mogelijk??  Ook hartelijk dank aan P. van Thienen (trainer Tesswim) voor zijn belangeloze inzet.

Hopelijk zijn we in 2017 terug met meerdere masters aanwezig op het BK. Nieuwe masters, altijd welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Subcategorieën

  • Bord_Sportclub-Hartveilig-RK_rgb.jpg
  • kwaliteitslabel_zilver.jpg
  • parentee-psylos.png
  • Play-unified.png